Gevoelige Tanden

mirasensitive HAP+

Gevoelige tanden.

Als een ijsje eten of hete koffie drinken pijnlijk is of wanneer flossen u doet terugdeinzen heeft u last van gevoelige tanden.
Oorzaken van deze gevoeligheid kunnen zijn: Cariës, een gescheurde tand, tanderosie , versleten of lekkende vullingen , blootliggende tandhalzen en parodontitis.

In deze animatie wordt duidelijk gemaakt wat de oorzaak is van gevoelige tanden.Mirasensitive HAP+ is een uitstekend middel om gevoeligheid te bestrijden
door het opbouwen van nieuw glazuur.

Mirasensitive HAP+ (Youtube)


Mirasensitive HAP+ Ideale tandpasta tegen gevoelige tanden.

Mirasensitive HAP+ Ideale tandpasta tegen gevoelige tanden.


Tubuli Wanneer het wortelcement is verdwenen door te hard poetsen of door erosie worden de tandhalzen gevoelig door de openliggende dentine kanaaltjes.


De Symptomen van gevoelige tanden

Het zichtbare deel van de tanden en kiezen bestaat uit glazuur, het hardste materiaal in het menselijk lichaam . Een laag cement , dat veel minder hard is dan glazuur, beschermt de tandwortels onder de tandvleesrand. Onder het glazuur en het wortelcement bevindt zich het tandbeen (dentine) dat nog weer zachter is dan het glazuur en het cement.

Het dentine bevat microscopisch kleine buisjes, tubuli genaamd. Wanneer deze kanaaltjes bloot komen te liggen (door verkeerd poetsen bijv.) worden pijnprikkels naar de tandzenuw doorgegeven. De pijn ontstaat bij het kauwen of drinken van warme en koude vloeistoffen, of gewoon bij het inademen van koude lucht door de mond.

Voorkom gevoeligheid door te poetsen met een goede tandenborstel en -poetsmethode. Gebruik tandpasta met Emserzout of Bakingsoda om de zuren in de mond te neutraliseren. Poets met fluoridetandpasta of met een remineraliserende tandpasta. (Asba)
Lees meer bij tanderosie.


Enamel Care Arm&Hammer tandpasta met Liquid Calcium.

Behandeling

Gevoelige tanden kunnen behandeld worden. Afhankelijk van de oorzaak kunt u speciaaltandpasta's gebruiken (Sensodyne, Gum senisitive en veel andere-) Deze pasta's bevatten stoffen die de zenuwprikkels blokkeren. Dit soort tandpasta's werkt pas na een aantal behandelingen.

Een blijvende oplossing van gevoeligheid van de tandhalzen wordt gegeven door de techniek van Mirasensitive hap+ . Daarbij worden zeer kleine deeltjes hydroxylapatiet aan de tandpasta toegevoegd die aan het tandbeen hechten en de dentinekanaaltjes bedekken met een nieuw laagje glazuur (hca). Veertien dagen poetsen met Nanosensitive hca, en daarna 1 per week biedt een structurele oplossing tegen gevoelige tanden.Tubuli doorsnede Gevoelige tand (L) en een met Nanosensitive ongevoelig gemaakte tand (R)

(c) 2010 - All rights reserved

Print this page