You are here: Links Reading room  
 READING ROOM
De "Bass-Methode
Tandplak (biofilm)
 LINKS
Reading room
Tandartstarieven

EEN NIEUWE VISIE OP PLAQUE
 

Tandplaque wordt tegenwoordig als een z.g. biofilm beschouwd. De bacteriën in de mond zijn er in vele soorten. Zij werken met elkaar samen om invloeden van buitenaf te ontwijken en in het voedselrijke milieu van uw mond te groeien. Bacteriën vermenigvuldigen zich razendsnel, en alleen een goede mondhygiëne kan de aanwas beteugelen.

Tandbederf en tandvlees


De "Bass-Methode


De speekselklieren


Speeksel, meer dan water in de mond.


De invloed van het tandoppervlak op de plaque
 

Er zijn heel verschillende adviezen mogelijk hoe, wanneer en hoe vaak je je tanden moet poetsen. Er is maar een grondregel: goed schoon.

Hoe dat moet gebeuren hangt af van de persoon zelf, elektrisch poetsen kan je ook beter als je met de hand goed kunt poetsen. Leer de weg in je mond kennen.Flossen en stoken doen veel goed, maar kunnen met de verkeerde werkwijze schade aan het tandvlees toebrengen.

Probeer voor uw kinderen het poetsen leuk te maken, motiveren werkt beter dan angst aanjagen. Gebruik voor de gevoelige kindermondjes een zachte borstel. Het mooiste kado dat u uw zoon of dochter kunt geven wanneer ze achttien worden is een gaaf gebit -zonder gaatjes.

Bacteriën zijn de oorzaak van cariës, gingivitis, parodontitis, slechte adem, terugtrekkend tandvlees. Zij komen in grote aantallen in de mond voor, en ontwikkelen zich naarmate de tijd vordert. Maak daarom minimaal een keer per dag tijd om uw tanden en kiezen een schoonmaakbeurt te geven om uw leven lang over een gezond gebit te kunnen beschkken.
 
  Printer-friendly version